De Kâld Kletske Klinkerkoers

de hel van Noardeast-Fryslân


De hel van Noardeast-Fryslân start tussen 9.30u en 10.30u bij Brouwerij Dockum en voert ons langs de mooiste en meest uitdagende klinkers en kasseien die Friesland rijk is. Tijdens de route is er ravitaillering bij Paviljoen de Leijen in Rottevalle en Happy Life 35 in Burgum. Voor de getrainde pedaleurs is er een route van 130 kilometer beschikbaar. Heb je iets minder uren in de benen dan kun je ook kiezen voor de niet minder mooie 80 kilometer versie. De Kâld Kletske Klinkerkoers is te doen op de mtb, cyclocrosser, gravelbike of racefiets. Beide routes zijn duidelijk met pijlen weergegeven en via gpx beschikbaar. 


Strava route 130 km
Strava route 80 km


Als bovenstaande links niet werken, vragen we u om ons te mailen. We sturen de officiële .gpx bestanden dan zo snel mogelijk naar u toe!


Sector 1 Tjeerd Foekesloane 4****
Sector 2 Boarkensloane 5 *****
Sector 3 Patrimoniumwei 4 ****
Sector 4 Foksegatten 3 ***
Sector 5 Ieswei 3 ***

De sectortijden worden geregistreerd op Strava.  De winst gaat naar de snelste man én vrouw over alle sectoren. Voor hen wacht eeuwig opscheprecht en de felbegeerde klinkerbokaal. Ben je nog geen lid en wil je wel voor de winst gaan? Meld je dan eerst aan bij Strava.   • De wegen worden niet afgezet dus alle verkeersregels zijn van toepassing.
  • Een fietshelm is verplicht.
  • Respecteer je mede weggebruikers en je omgeving.
  • Strava heeft altijd gelijk.


Kald Kletske Klinker Koers wielershirt