Rûtes

(Routes)

Onze rûtemasters hebben er wederom alles aan gedaan om de mooiste en meest uitdagende routes door Fryslân voor je uit te stippelen. Kies je afstand 55, 100 of 150km over de weg of 50, of 90km offroad. 

55 km Route

1000 - 1100 Start

Omdat we iedereen op de racefiets willen krijgen hebben we ook dit jaar een 55km route toegevoegd. Natuurlijk nog steeds met alle mooie, uitdagende klinkers en kasseien maar iets minder ver. Laat je ook dit jaar weer verrassen door onze routemeister. De 55km route bevat helaas niet alle segmenten. Meestrijden voor de klinkerbokaal kan dus pas vanaf de 100km route.

Download de meest recente route via fietssport.nl

100 km Route

0900 - 1000 Start

100km koers door het Fryske lân met uiteraard halverwege de mogelijkheid om even bij te tanken. Onze rûtemasters hebben voor deze 100km werkelijk alles uit de kast getrokken want ook dit jaar wordt dit weer een route om je vingers bij af te likken. Formeer je trein, laat ze van kop af waaien en trek die sprint want ook de 100km route bevat alle segmenten voor de felbegeerde klinkerbokaal!


Download de meest recente route via fietssport.n

150 km Route

 0800 - 0900  Start


Kies je na 100km liever voor nog een rondje fietsen dan voor een rondje bier? Geen probleem, voor de klinkervreters onder ons is er ook een 150km route. Start vroeg want tussen 12u en 13u start ons Fiets Fest @brouwerijdockum.

Download de meest recente route via fietssport.nl

50 km Offroad

1000 - 1100 Start

Laat je in dit geval wel het bos insturen door onze rûtemasters voor wederom een zeer gevarieerde route van 50km. Onderweg is er uiteraard weer verzorging beschikbaar. Waarschuwing: deze route bevat erg weinig klinkers! 


Download de meest recente route via fietssport.nl

90 km Offroad

0900 - 1000 Start

Is 50km offroad net iets te weinig voor je? Vanwege het grote succes vorig jaar hebben we dit jaar besloten ook een 90km MTB route toe te voegen. Zowel de 50km route als de 90km route zijn weer volledig uitgepijld!

Download de meest recente route via fietssport.nl

Segmenten

Voor de snelste renster en renner op de beruchte sectoren wacht ook dit jaar de felbegeerde klinkerbokaal en eeuwig opscheprecht. De enige voorwaarden voor deelname zijn lid worden van onze Stravaclub en uiterlijk 14:30u je bestanden uploaden. De winnaar is degene met de snelste totale tijd over alle sectoren. 

Ravitaillering

Niet alleen ná de klinkerkoers maar ook tijdens de klinkerkoers zal niemand iets tekort komen. Elke route zal worden voorzien van de nodige ravitaillering om genoeg brandstof binnen te krijgen.

Verkeersregels

De Kâld Kletske Klinkerkoers vindt plaats op de openbare weg en is niet afgezet. Hou je daarom aan de regels zoals deze in het reguliere verkeer gelden. 


EHBO 

Ook dit jaar staat er EHBO voor je klaar waar nodig. We gaan er uiteraard vanuit dat dit voor niemand nodig zal zijn. De benodigde telefoonnummers staan op je startnummer.Fietsenstalling

Je kunt je fiets met een gerust hart achterlaten, terwijl je met je vrienden geniet van een koud biertje. Volledig afgesloten en alleen toegankelijk vanaf het Fiets Festival terrein vind je een ruimte om je fiets te stallen. Materiaalsupport

Een schone fiets fietst fijner en gaat langer mee! Met de premium onderhoudsproducten van Nol Fiets Rijwielherstel Dokkum zorg jij ervoor dat jouw fiets net zo goed in vorm is als jij. Bovendien zorgt Nol voor technische ondersteuning tijdens de Kâld Kletske Klinkerkoers en kun je bij hem ook terecht voor tips op het gebied van dagelijks fietsonderhoud.