Rûtes

(Routes)

 Onze routemeister heeft er wederom alles aan gedaan om de mooiste en meest uitdagende routes door Fryslân voor je uit te stippelen. Kies je afstand 50, 100 of 150km over de weg of 55km offroad. 

50 km Route

800 - 1030 vrije start

Omdat we iedereen op de racefiets willen krijgen hebben we dit jaar ook een 50km route toegevoegd. Natuurlijk nog steeds met alle mooie, uitdagende klinkers en kasseien maar iets minder ver. Laat je ook dit jaar weer verrassen door onze routemeister. De 50km route bevat niet alle segmenten voor de klinkerbokaal.

Download de meest recente route via fietssport.nl

100 km Route

800 - 1030 vrije start

100km koers door het Fryske lân met halverwege de mogelijkheid om even bij te tanken @brouwerijdockum. Onze routemeister heeft voor deze 100km werkelijk alles uit de kast getrokken want ook dit jaar wordt dit weer een route om je vingers bij af te likken. Formeer je trein, laat ze van kop af waaien en trek die sprint want de 100km bevat alle segmenten voor de felbegeerde klinkerbokaal!

Download de meest recente route via fietssport.nl

150 km Route

 800 - 1030 vrije start


Kies je na 100km liever voor nog een rondje fietsen dan voor een rondje bier? Geen probleem, voor de klinkervreters onder ons is er ook een 140km route. Start vroeg want 13u start ons Fiets Fest @brouwerijdockum.

Download de meest recente route via fietssport.nl

55km Offroad

800 - 1030 vrije start

Vanwege het grote succes van de offroad routes vorig jaar hebben we besloten dit jaar een offroad routes van 55km incl. ravitaillering volledig uit te pijlen. Onze routemeister stuurt je het bos in voor een zeer gevarieerde route van 55km. Waarschuwing: deze route bevat erg weinig klinkers! 


Download de meest recente route via fietssport.nl

Segmenten

Voor de snelste renner en renster op de beruchte sectoren wacht ook dit jaar de felbegeerde klinkerbokaal en eeuwig opscheprecht. De enige voorwaarden voor deelname zijn lid worden van onze Stravaclub en uiterlijk 14:30u je bestanden uploaden. De winnaar is degene met de snelste totale tijd over alle sectoren. 

Ravitaillering

Niet alleen ná de klinkerkoers maar ook tijdens de klinkerkoers zal niemand iets tekort komen. Elke route zal worden voorzien van de nodige ravitaillering om genoeg brandstof binnen te krijgen.

Verkeersregels

De Kâld Kletske Klinkerkoers vindt plaats op de openbare weg en is niet afgezet. Hou je daarom aan de regels zoals deze in het reguliere verkeer gelden. 


EHBO 

Ook dit jaar staat onze EHBO voor je klaar waar nodig. We gaan er uiteraard vanuit dat dit voor niemand nodig zal zijn. De benodigde telefoonnummers staan op je startnummer.Fietsenstalling

Je kunt je fiets met een gerust hart achterlaten, terwijl je met je vrienden geniet van een koud biertje. Volledig afgesloten en alleen toegankelijk vanaf het Fiets Festival terrein vind je een ruimte om je fiets te stallen. Materiaalsupport

Een schone fiets fietst fijner en gaat langer mee! Met de premium onderhoudsproducten van Cyclon zorg jij ervoor dat jouw fiets net zo goed in vorm is als jij. Bovendien zorgt Cyclon voor technische ondersteuning tijdens de Kâld Kletske Klinkerkoers en kun je bij hen ook terecht voor tips op het gebied van dagelijks fietsonderhoud.